logo

Bootlift en bodem reinigen

Bij Zaanhaven weten we goed raad met het zogenaamde “knippen en scheren” van uw (onderwater)schip. Deze vorm van onderhoud wordt vaak gecombineerd met andere reparaties aan het schip. Onze 35 ton zware botenlift tilt uw schip eenvoudig het water uit. Zelfs zeilschepen met staande mast zijn voor deze hijskraan geen probleem. Zodra het schip op de wal staat wordt deze onder hoge druk gereinigd en zo nodig met schrapers van vastzittende schelpdieren ontdaan. Ook gele aanslag aan de romp wordt verwijderd. Als deze klus is geklaard ligt het schip binnen 20 minuten weer in het water. We plaatsen uw schip op een bok. Hierna kunt u zelf de werkzaamheden uitvoeren of dit door één van onze medewerkers laten doen. Mocht het vanwege weersomstandigheden nodig zijn, dan plaatsen we de boot in onze verwarmde hal.

Het belang van onderhoud onderwaterschip

Het onderwaterschip van uw boot is constant in aanraking met het water. Het is daarom van belang dat u uw schip beschermt tegen aangroei. Aangroei heeft een negatieve invloed op de vaareigenschappen van uw boot. De aangroei zorgt voor extra weerstand waardoor u snelheid verliest en het brandstofverbruik toeneemt. Op den duur kan aangroei de onderliggende lagen van het onderwaterschip aantasten. Dit kan leiden tot roestvorming, houtrot of osmose.

Dit alles is te voorkomen door uw onderwaterschip te onderhouden. Hierbij is een goede antifouling van belang. Het team van Zaanhaven helpt u hier graag bij.

Hieronder ziet u een foto van een onderwaterschip voor een knippen en scheren beurt en een foto van het resultaat van ons werk.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij hijsen altijd, bij nood, schade, maar ook voor kort onderzoek!

  • De jachthaven is makkelijk bereikbaar (op slechts 5 minuten met de auto van de ring A10 Amsterdam)13567245_641971595960780_373248071302321726_n
  • Bereikbaar op circa 15 minuten varen vanaf Amsterdam CS
  • Gratis parkeermogelijkheid voor de deur
  • Onze jachthaven is elektronisch bewaakt
  • Gecertificeerd & vriendelijk personeel
  • Onze bootlift tilt tot 35 ton
  • Staande masten zijn voor onze lift geen probleem
  • De koffie staat voor u klaar

Wanneer u uw boot wilt laten knippen en scheren, dan bent u bij Zaanhaven in Zaandam aan het juiste adres.

Meer weten over onze bootlift? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.