Mercury Marine introduceert de nieuwe V12 600 pk Verado buitenboordmotor, waarmee een nieuwe standaard voor de prestaties van buitenboordmotoren wordt gezet


FOND DU LAC, Wis. (11 feb. 2021) – Mercury Marine, een divisie van Brunswick Corporation (NYSE: BC), introduceerde vandaag de nieuwe V12 600 pk Verado buitenboordmotor, met een cilinderinhoud van 7,6 liter. Mercury blijft met deze introductie van zijn krachtigste en meest geavanceerde buitenboordmotor de markt voor krachtige  buitenboordmotoren domineren. Door de vele  voorzieningen, bestemd voor een breed scala aan toepassingen, zorgt deze motor voor tal van primeurs.


“Boten worden steeds groter, waarbij de prestatieverwachtingen blijven stijgen. Booteigenaars vragen om hoge vermogens met betere veelzijdige oplossingen om aan hun behoeften te voldoen. De V12 Verado buitenboordmotor is Mercury’s antwoord hierop”, aldus Chris Drees, President van Mercury Marine. “Door onze geavanceerde engineering- en ontwerpmogelijkheden hebben we een compleet nieuwe standaard gezet voor de prestaties van buitenboordmotoren. De V12 Verado buitenboordmotor biedt booteigenaars ongeëvenaarde vrijheid, luxe en kracht, zodat ze zich volledig kunnen uitleven op het water. Dit is een bijzondere motor die de toekomst van het pleziervaren zal veranderen.”

Enkele van de baanbrekende productinnovaties zijn onder meer:

  • ’s Werelds eerste V12 buitenboordmotor, de 600 pk Verado, heeft een natuurlijk aangezogen motorblok met vier nokken en een grote cilinderinhoud dat een indrukwekkend koppel genereert om zware boten een snelle kopstart te geven, vlot in plané te krijgen en snel te laten optrekken tot het nominale toerental.
  • Dit is de eerste buitenboordmotor met een automatische transmissie met twee versnellingen. Zij optimaliseert het motortoerental naargelang de werkbelasting, waardoor krachtig kan worden geaccelereerd en zeer efficiënt op kruissnelheid kan worden gevaren.
  • Het eerste bestuurbare onderwaterhuis op een buitenboordmotor draait los van de motor onder water, terwijl het motorblok in een ruimtebesparende vaste positie blijft staan. Hierdoor is er meer ruimte voor configuraties met meerdere motoren en beschikt u over een bredere stuurhoek voor een behendige sturing. Met behulp van tegengesteld draaiende schroeven heeft de motor ook een betere ‘grip’ op het water voor aanmeren en andere manoeuvres in krappe ruimtes.
  • Verschillende verbeterde Mercury technologieën werken samen om de V12 600 pk Verado buitenboordmotor een uitzonderlijk zuinig brandstofverbruik en een brede actieradius te geven.

“De V12 Verado buitenboordmotor heeft alles waarnaar booteigenaars verlangen, en meer nog, in een krachtig pakket. Deze motor maakt boten gemakkelijk te manoeuvreren in de haven en biedt een superieure sturing bij alle snelheden. De motor is ongelooflijk brandstofzuinig, zodat u verder kunt varen en langer op het water kunt blijven. De motor loopt zo soepel en stil dat u een gesprek kunt voeren terwijl de motor draait. De motor is duurzaam, betrouwbaar en gemakkelijk te onderhouden. Momenteel is er niets op de markt dat aan deze V12 600 pk Verado kan tippen”, aldus Drees.

De ontwikkeling van de V12 600 pk Verado buitenboordmotor is het resultaat van Mercury’s voortdurende toewijding om te investeren in R&D en productie uitbreiding, waaronder meer dan $ 1,5 miljard aan investeringen sinds 2008.

“We hebben ons jarenlang ingezet en geïnvesteerd om zeer creatieve ideeën om te kunnen zetten in praktische, functionele en betrouwbare oplossingen”, aldus Tim Reid, Vice-President Development and Engineering van Mercury Marine. “Dat werk heeft ons ideaal gepositioneerd om te kunnen anticiperen en reageren op verschuivingen in onze markt. We luisterden goed naar de behoeften en wensen van booteigenaars en creëerden nieuwe productkenmerken om hun hoogste verwachtingen te overtreffen.”

De Mercury Marine V12 600 pk Verado buitenboordmotor zal vanaf de zomer van 2021 verkrijgbaar zijn.