Nieuw elan voor Zaanse werf met jachthaven

Eén van de beste locaties voor plezier- en beroepsvaart ligt in de Voorzaan, met het waladres aan de Zuiddijk 412 in Zaandam. Zaanhaven biedt met de directe ligging aan de ‘Port of Amsterdam’ vrije doorgang naar het Noordzeekanaal en het IJ, maar ligt ook op slechts een kwartier autorijden van de hoofdstad. De werf met jachthaven is daarmee een populaire pleisterplaats voor liefhebbers en professioneel gebruikers van zeil- en motorschepen, speedboten en sloepen. Als zomerligplaats en winterstalling, voor reparatie en onderhoud plus advies en verkoop van toonaangevende maritieme merken.

 

De ontwikkelingen binnen de scheep- en pleziervaart vragen om een brede en solide basis. Eén van de redenen waarom eigenaar Jaap Huisman besloot om de koers te verleggen. Zaanhaven werd verkocht aan een partij met reikwijdte en slagkracht. Deze groep gepassioneerde en betrokken eigenaars, met Jeroen Stelling-Freyee als boegbeeld, brengt Zaanhaven naar versie 2.0. Samen met Huisman zet Stelling-Freyee, in maritieme kringen bekend van A3-Team/ Dwias, in op innovatie en totale ontzorging van de plezier- en professionele schippers.

 

Elektrische en hybride aandrijvingen winnen terrein, terwijl de verbrandingsmotoren geavanceerder, schoner maar ook complexer worden. Navigatiesystemen en scheepsinstallaties vragen specialistische kennis. Daarnaast speelt regelgeving een rol, net als de dynamiek van de markt. Deze factoren vergen continue bijscholing en training van het reeds bijzonder gespecialiseerde team, dat door krachten en kennis te bundelen een stevige aanvulling heeft gekregen.

“Door onze krachten te bundelen, worden wij nog flexibeler. Wij werken op locatie, van regionaal tot intercontinentaal, leveren veelal maatwerk en hebben nu een fantastische thuishaven,” aldus Stelling-Freyee. “Daarmee zetten wij in op totaalontzorging.” De doe-het-zelvende klant kan terecht in de vernieuwde webshop. “We verschepen onze producten overal naartoe.”

Huisman verwoordt de vooruitgang als volgt: “Ons team is completer, hierdoor kunnen wij langlopende ideeën en plannen verwezenlijken en de sprong maken naar Zaanhaven 2.0!”

 

Dit omvat, naast uitbreiding van kennis en kunde plus de dealerschappen en marine productlijnen van onder meer Mercury, Volvo Penta en Konrad, ook een upgrade van de jachthaven naar Premium niveau. Stelling-Freyee: “Servicegericht zijn. Meedenken, anticiperen en adequaat handelen om de bestaande en nieuwe relaties optimaal te bedienen. Veiligheid, comfort en vooral ontzorging staan bij Zaanhaven 2.0 hoog in het vaandel!”