UITBREIDING VAN VAARCAPACITEIT MET GEBRUIKSGEMAK, VERBINDINGSMOGELIJKHEDEN EN SLIMME ACCUTECHNOLOGIE

LAS VEGAS (4 jan. 2023) — Mercury Marine, een divisie van Brunswick .Corporation (NYSE: BC), heeft vandaag de Mercury Avator 7.5e elektrische buitenboordmotor geïntroduceerd op de Consumer Electronics Show 2023 in Las Vegas. Avator is Mercury's volgende stap voorwaarts in maritieme innovatie en het 7.5e model is de eerste in een reeks elektrische buitenboordmotoren die in 2023 op de markt worden gebracht, waarbij Mercury vooruitgang boekt in het streven leider te zijn op het gebied van elektrische aandrijving. Mercury is ook van plan concepten te tonen voor zijn Avator 20e en 35e buitenboordmotoren, die later in 2023 op de markt komen.


"We zijn verheugd om de Avator 7.5e elektrische buitenboordmotor officieel aan de wereld voor te stellen," zo zei Chris Drees, directeur van Mercury Marine. "Als de innovatieve leider in de maritieme industrie, zowel in interne verbrandingsproducten als nu ook in elektrische aandrijving, beschikken we over de middelen en de kennis om varen toegankelijker te maken voor meer mensen, terwijl we bouwen aan ons streven naar duurzaamheid. Het Avator programma helpt ons dit op nieuwe en spannende manieren te bereiken."


De Avator 7.5e buitenboordmotor genereert 750W vermogen aan de schroefas en produceert een vergelijkbare snelheid en acceleratie als een Mercury 3.5hp FourStroke buitenboordmotor. Hij is beschikbaar met stuurknuppel of afstand besturingssysteem en is ideaal voor de aandrijving van kleine boten, waaronder tenders, jon boten, opblaasboten en kajakken.

"De Avator 7.5e is veel meer dan alleen een buitenboordmotor," vertelde Tim Reid, onderdirecteur productontwikkeling en engineering bij Mercury Marine. "We hebben een volledig geïntegreerd aandrijvingssysteem gecreëerd, van de geavanceerde bediening, as en digitale meters tot een gloednieuwe mobiele app. Elk aspect is ontworpen met dezelfde aandacht voor kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid als alle Mercury producten. We weten zeker dat de Avator 7.5e buitenboordmotor een superieure vaarbeleving zal bieden voor booteigenaren die geïnteresseerd zijn in het aandrijven van kleine vaartuigen met elektrische aandrijving."

BEKIJK DE VIDEO 


GEBRUIKSGEMAK

De Avator 7.5e elektrische buitenboordmotor levert schoon en stil vermogen met innovatieve kenmerken die het makkelijk maken voor booteigenaren om van het water te genieten. Verwisselbare accu's, een montagesysteem met snelkoppeling en intuïtieve bediening maken instellen en bedienen eenvoudig. Een levendig kleurendisplay houdt het accu-niveau en -bereik bij, zodat je vol vertrouwen het water kunt verkennen. ACCU'S EN LADERS

Met zijn zeer efficiënte ontwerp en geavanceerde lithium-ion accusysteem, is de Avator 7.5e elektrische buitenboordmotor ontworpen om de range te optimaliseren. De 1kWh lithium-ion accu is ontwikkeld in samenwerking met de accu-experts van Mastervolt en exclusief ontworpen voor maritiem gebruik. Het is een veilige, betrouwbare 48V energiebron die getest is op vallen en IP67 rating heeft voor waterdichtheid. Slimme laders houden continu de spanning en stroom bij om een veilige, effectieve lading te leveren en kunnen de accu uitschakelen om deze te beschermen als er een probleem is. Een intelligent digitaal display houdt continu je huidige vermogensstatus en geschatte accuduur bij.MOTOR EN PRESTATIES

De eerste transversale fluxmotor technologie in de industrie levert een betrouwbaar en stil vermogen. De motor genereert zonder veel moeite een hoog koppel, waardoor de levensduur en de range van de accu worden geoptimaliseerd, terwijl hij bijdraagt aan een snellere acceleratie en efficiëntere algemene prestaties dan vergelijkbare concurrerende producten.


STREVEN NAAR DUURZAAMHEID

Het Avator programma zet Mercury's streven voor alle productlijnen voort om maritieme aandrijving te herdefiniëren op een manier die een positieve invloed heeft op het milieu. De Avator buitenboordmotoren transformeren de ervaring met het varen door dit mogelijk te maken zonder uitlaatgassen en nul directe emissies. Elke elektrische buitenboordmotor is ook vervaardigd met veel onderdelen die recyclebaar of herbruikbaar zijn. Ongelooflijk kalm, stil en soepel, de Avator 7.5e buitenboordmotor helpt booteigenaren om zichzelf helemaal onder te dompelen in de natuur.


VERBONDEN APPARATEN

De Avator 7.5e elektrische buitenboordmotor is het eerste aandrijvingssysteem van Mercury dat geschikt is voor de gloednieuwe Mercury Marine-app, beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten. Booteigenaren hebben gratis toegang tot de app en kunnen de basisfunctionaliteiten benutten, waaronder een bibliotheek met handleidingen en de contactgegevens van je voorkeursdealer voor deskundige ondersteuning. Wanneer je de Mercury SmartCraft Connect-module aan de buitenboordmotor toevoegt, worden geavanceerde kenmerken van de app ontgrendeld. Zo krijg je een gps-kaart om je reizen te plannen en gevisualiseerde range-schattingen, zodat je vol vertrouwen op verkenning kunt gaan. De app kan ook worden gebruikt om je snelheid, accuniveau, vaaruren en systeemnotificaties bij te houden. Het biedt de meest complete verzameling van prestatiegegevens die beschikbaar is voor een elektrische buitenboordmotor.


Ga voor meer informatie over Avator en Mercury's kijk op elektrificatie naar MercuryMarine.com/Avator.